Fitbit Charge HR avalikustati pea kaks aastat tagasi avalikkusele. Tegemist on Fitbit Charge täiustatud vennaga, mis oskab lugeda ka pulssi käelt.

Kasutusmugavus

Kui Fitbit Flex oli üsna peenike sammulugeja, mis oskas vaid samme lugeda ja kuvas neid täppidena käel, siis Fitbit Charge HR on selle suurem ja moodsam versioon. Samme kuvatakse ekraanil kirjana, lisaks näidatakse antud hetkel olevat südamelöökide sagedust, loetakse ära kõnnitud kilomeetrid, tuvastatakse automaatsel inimese unne suikumist, kasutajale antakse teada telefonikõnedest (eeldusel, et nutitelefon ja Fitbit on omavahel ühendatud üle sinihamba), loetakse põletatud kaloreid ja muidugi käekella funktsioon koos nutika vibratsioon äratuskellaga.

Seadme aku kestab keskmiselt viis päeva nagu tootja lubab. Juhul kui on tegusamad päevad ja rohkem jälgitakse üherealist ekraani, saab aku muidugi kiiremini tühjaks, kuid see on suures vaates erand.

Fitbit Charge HR eripära on see, et seda soetades peab teadma kui suur on käe ümbermõõt ja mis värvi seadet tahetakse, kuna rihm pole vahetatav. Õnneks värvivalik on lai – nimelt kuus tooni: must, punane, oraanž, lilla, sinine ja roheline. Õnneks on rihma kinnitus tehtud selline, et enam naljalt ei suuda seda käelt ära kaotada. Juhul kui kaobki, tähendab see seda, et rihm peab füüsiliselt puruks minema.

Fitbit Charge HRLaadimine on lihtne, tuleb vaid seade käelt võtta ja kõhu all on peidus pistik, kuhu tuleb juhe ühendada. Kusagil kahe tunniga on aku laetud ja jälle muretult viis päeva kasutamist.

Une jälgimise tulemust saab kasutaja näha Fitbit programmis veebis vöi telefonis. Unerütm joonistatakse graafikuna kasutajale välja, et mis kell unne jäi, mis kell sähmis ja mis kell ärkas unest.

Kuna Fitbit Charge HR tuvastab automaatselt, mis sporti kasutaja teeb ja kui see siiski mööda paneb, saab hiljem selle sättida telefoni rakenduses korrektseks. Sporti tehes südamelöökide info on väga mugav, kuna see vöimaldab tuvastada inimesel, kes spordiga sina peal pole neid kiirusi, kus pulss läheb liiga kõrgeks või on liiga madal. Võimaldab südamele sobilikku koormust pakkuda. Omast kogemusest oskan rääkida seda, et enne Charge HRiga jooksmist sai korduvalt hingetuks joostud, kuid koos sellega joostes oli alati käel ülevaade sellest, mis pulss teeb. Kas see on liiga kõrge minu jaoks või mitte.

Kokkuvõte

Tegemist on põneva vidinaga inimesele, kellele meeldib omada ülevaadet oma liikumisest. Kasutajale antakse hea ülevaade unerütmist, südamelöökidest ja muidugi sammudest, mida ta teeb igapäevaselt. Lisaks väärib ära märkimist ka hääletu äratuskell, mis kujutab endast seda, et telefonis seadistatud kellaajal hakkab käel olev Fitbit Charge HR vibreerima. Toimib edukalt ja võimaldab ärgata ilma telefoni äratuskella lärmita. Lisaks pole kordagi kogenud seda, et äratuskella mitte toimivuse pärast oleks sisse maganud. Samas mobiiltelefoniga on juhtunud korduvalt, et hommikuks on aku tühi ja äratuskell sellest tulenevalt pole teinud häält.

Miinuspoolelt tooks välja selle, et üle maailma on paljud kurtnud puruneva rihma üle, mis küll garantii korras vahetatakse välja, kuid kindlasti kahjustab see ettevõtte mainet, kuna seade pole nö pommikindel.

Charge HRi tarkvara on uuendatud ja kõige uuemas versioonis pole enam SMSi teavitust. Vahepealses püsivara versioonis oskas seade ka sissetulevaid SMSe ekraanil kuvada.

Plussid ja miinused

Aku kestab kuni 5 päeva
Rihma ei saa vahetada
Rihma kinnitus on tugevam ja kasutajasõbralikum
Pole veekindel, kuid pritsmeid kannatab
Telefonikõne märguanne käel
Alati ei tunne öiget spordiala ära, millega tegeleb kasutaja
Loeb südamelööke